Previous Project

Building 2065 Rabieh

Project
Building 2065 Rabieh

 

Location
Rabieh – Lebanon

 

Year
2014-2016

 

Client
Sheikh Mohamad Ben Abdulrahman Al Kreedes

 

Site Area
2,006 sqm

 

Built Up Area
4,875 sqm

 

The plot is located on a hill with a 30% terrain slope and facing the sea. Since the building is to be occupied by the Client and his children, the main concept was to design a building that looks like a private residential villa. Hence the structure was molded into the existing topography of the site in a way to ensure that every one of the five apartments had its own private garden. This was achieved by designing the ground floor and the first floor as a two duplex units, each with its private garden on the front side. The second floor was divided into 2 symmetrical apartments with private gardens on both sides and the Third floor was designed for the Client as a single 700 sqm apartment with a private garden and swimming pool on the back side.

The finishing materials used are white marble cladding, yellow marble cladding and wooden color strips giving thus a warm look to the Building.

Next Project